De enige echte LGZ 100 km challenge

De enige echte LGZ 100 km challenge

Vanwege de door de overheid afgekondigde corona-maatregelen heeft het bestuur van Loopgroep Zuid (LGZ) op 16 maart j.l. besloten de trainingen voorlopig op te schorten. Immers, de veiligheid van onze leden gaat voor alles. 

Opschorten van de trainingen betekent niet dat de lopers van LGZ dan stil achter de geraniums gaan zitten wachten tot het allemaal over is. Ieder loopt zijn of haar rondjes, soms alleen, soms samen. 

Om echter toch wat met elkaar te kunnen doen, maar zonder echt bij elkaar te komen kwamen Marti Schoenmakers en Maaike van Boxtel op het idee om een 100 km challenge te organiseren. Een estafette van 100 km waar alle leden aan mee zouden doen. De estafette leidde langs ieders huis. We liepen van het ene huis naar andere. Ieder wachtte bij zijn eigen huis en nam het stokje van de voorgaande loper over en liep naar het volgende huis. Marti beet de spits af om 07:00 uur door van zijn huis in Schiedam naar dat van Maaike in Barendrecht te lopen (18 km verderop), Maaike liep weer naar Monique in Spijkenisse etc etc, totdat uiteindelijk Marco Schoenmakers om ongeveer 18:00 uur bij Marti aanklopte. Alles bij elkaar overbrugden wij gezamenlijk meer dan 100 km.

Het was een prachtige dag, veel zon en veel plezier. Via de app werden foto’s en vorderingen doorgestuurd zodat iedereen die thuis zat  voor na diens bijdrage goed op de hoogte was van wat er allemaal gebeurde. Zo hebben we zonder echt bij elkaar te zijn geweest als groep toch een heel leuke dag gehad.

Hartelijk dank aan de initiatiefnemers Marti en Maaike, aan de lopers van LGZ en de begeleiders en planners Chris en Paul! 

Een kleine impressie van de dag zie je in dit album.  (foto’s gemaakt door verschillende leden en door Eric Timmerman)